28. januar 2011

RYTTERIET - jeg griner endnu.

Fik 2 billetter forærende til "Rytteriet" på Bellevue; og hvilken fornøjelse. Det er længe siden, vi har overværet noget, der var så morsomt; altså hvis man er til den lidt syge, grove og lidt grænseoverskridende humor!
Alle de gode, velkendte karakterer var der. Bl.a. "Else" der - lige så snart "Erik" var gået i seng - lagde an på de mandlige musikere med et: "Je m'appelle Else" iført den røde kortærmede kjole, de fine guldsko, de røde gamasher (der lige skulle hives op på plads) samt en 2-liter papvin i hånden. Jeg griner stadig!
Fantastisk - jeg tager gerne den forestilling en gang til.
Tak for billetterne.....

24. januar 2011

Og apropos italiensk mad....


..... så fandt jeg denne bog i Føtex i dag (29 kr.): "Moderne Mamma" med et væld af italienske opskrifter. 12 moderne italienske mødre afslører deres mest fantastiske familieopskrifter.
Og så er det jo bare om at gå i gang :-)

Kender du den? (man skulle tro jeg var madanmelder)....

Sted: Restaurant Ciao Ciao, Helsingør. Begivenhed: rund fødselsdag. Mad: intet mindre end fantastisk.
Vi var inviteret med som gæster, og fik den bedste restaurantoplevelse, vi længe har fået. Stor var begejstringen allerede da vi trådte ind. Straks blev en lækker velkomstdrink stukket os i hånden, og vi blev budt indenfor i meget sydlandske omgivelser (på trods af at man i dagslys kan kigge lige over vandet til Sverige - det kunne man dog også i mørke, blot for at se lys i vinduerne på den anden side af sundet).
Betjeningen var festlig og med et glimt i øjet, og med en masse italienske ord væltende ud af munden: "ciao", "mamma", "prego", "bella" - ja "you name it"!
Og så begyndte ellers en fabelagtig 3-retters menu:
samt en desserttallerken med bl.a. tiramisu, pannecotta, is samt en yderst delikat chokolademousse + yderligere en god café latte. Uhm.
Kan kun sige til fødselaren og til restauranten: tak for en dejlig oplevelse.

18. januar 2011

Pas på med grøn te.........

Uddrag fra Ugeskrift for Læger:
"Det kan give leverskader at drikke – grøn te
.
Grøn te opfattes normalt som en sund drik med helbredsgavnlige egenskaber. Det er især teens antioxidanter, som menes at have de helbredsgavnlige virkninger. Men dyreforsøg har vist, at teens antioxidanter kan have en leverforgiftende effekt og medføre leverskader. Det forekommer yderst sjældent, men er alvorligt.
Læs en sygehistorie om en kvinde, der blev indlagt med forhøjede levertal, der viste sig at skyldes indtag af 4-6 kopper grøn te dagligt:

En kvindelig patient kom ind med forhøjede levertal, og efter en omfattende udredning viste symptomerne sig at skyldes leverbetændelse.

Den 55-årige kvinde havde i flere uger følt sig træt og utilpas. Hun havde gennem et halvt år dagligt drukket mellem 4-6 kopper grøn te med citrus, købt i et dansk supermarked.
Efter udredningen blev kvinden efterfølgende sendt hjem og bedt om at holde sig fra den grønne te. Efter blot to uger var hendes levertal næsten normale.

Det er de ellers så gavnlige antioxidanter, som udgør en risiko, men det er en reaktion, som forekommer ekstremt sjældent. Det kræver sandsynligvis en vis disponering, før leveren reagerer sådan på grøn te."

Så kan man tænke lidt over den :-)

14. januar 2011

Flødeboller.

Sammen med kolleger fra DK, NO og SE har jeg været på besøg i chokoladebutikken Frederiksberg Chokolade; en gammel anerkendt forretning med en chokoladefremstilling der går helt tilbage til 1923. Der var planlagt en team event, hvor vi skulle prøve at lave flødeboller, og jeg skal lige love for, at det var en succes.
Vi havde nogle yderst fornøjelige timer, hvor vi forsøgte os med at lave flødebollerne. Vi gjorde vort bedste, men der opstod alligevel diverse kriser undervejs: nogle tabte skummet i chokoladen, da bollen skulle overtrækkes (det må absolut ikke ske), og andre fik skummet til at se højst besynderligt ud, når det blev sprøjtet ud på bunden (á la noget der ligner efterladenskaber fra en hund ........). Vi lavede hver især 6 små og 6 store flødeboller, og her er de tilbageværende af mine 12:"Chocolatier'en" fortalte os at kombinationen med hvid chokolade samt skum med lakrids var en lækkerbidsken. Hmm; det synes jeg nu ikke :-) Næ, lad mig få de gode gamle med overtræk af en lækker mørk chokolade.

13. januar 2011

Retur.

Retur efter 3 dages vinterkonference på Konventum og klar til at tage hul på det, der er tilbage af arbejdsugen. Som jeg tidligere har skrevet, afholder mit firma 2 årlige konferencer for hele firmaet, hvor både DK, NO og SE medarbejdere samles, og det er meget givende og meget brugbart, da vi arbejder på kryds og tværs af de 3 lande. De 3 dage har været meget faglige, og mandag aften var der arrangeret rock and roll fest, hvor de fleste havde været meget opfindsomme med deres udklædning. En paryk kan gøre underværker, skal jeg hilse og sige; og hvis man så også smider brillerne..........
Størstehunden er nu fit for fight efter at Gemalen tog trådene fra poten i søndags, og der er fuld speed på igen.
God dag.

7. januar 2011

Tabte en plombe, og.........

Jeg hører til den generation, der i skoletiden måtte gå den tunge og lange vej til skoletandlægen, for at blive boret næsten hver eneste gang - det gjorde man dengang - for derefter at få hullet fyldt med sølv. Dengang gik eleverne ned til skoletandlægen i alfabetisk rækkefølge, og da mit efternavn dengang startede med et "W", var jeg en af de sidste der skulle derned; jeg hadede simpelthen, når der pludselig stod en "dame" i døren til klasselokalet og sagde, at nu var det Gitte's tur til at gå ned til tandlægen.
Og min angst for tandlæger er ikke blevet mindre med alderen.
Tabte så en af mine tudsegamle plomber lige før jul 2010, og da jeg var til tandlæge d. 23/12 gik tanden yderligere i stykker, så der nu skal laves en krone. ØV.
Som sagt hader jeg at gå til tandlæge (har forsøgt at undgå tandlægebesøg i lang tid), men har nu "kvindet mig op" og vil fremover gå regelmæssigt. Lige nu sidder jeg og venter på at tage derop. I dag er planen at han skal bore ud og tage aftryk til kronen, som så bliver lavet og sat på senere på måneden.
Behøver jeg at sige, at jeg SKAL bedøves :-)

5. januar 2011

Og så blev det 2011.

Hverdagen er begyndt igen. De første dage på job kunne man godt mærke, at man lige skulle op i omdrejninger igen, men allerede i dag onsdag, kører alt på sædvanlig vis. Der er en del arbejdsopgaver, der altid skal gøres omkring årsskiftet, men de er klaret nu, og i stedet skal der forberedes til firmaets vinterkonference i næste uge.

Nytårsaften var hyggelig, og ingen havde - så vidt jeg ved - ondt i håret dagen efter. For første gang i mange, mange år var vi uden børn, og det var da en lidt underlig følelse. Det skal man lige vænne sig til.

Et par af vennerne havde som sagt medbragt festmiddagen som bestod af forret, hovedret, et ostefad samt en dessert, og en anden havde medbragt kransekagen til champagnen kl. midnat.
Det kan anbefales at fordele aftenens opgaver; det giver lidt mere overskud til alle.

Vovserne tog det faktisk overraskende fint. De blev korrigeret, hver gang de gøede, og denne handling fungerede helt efter hensigten (Thank God for Cecar Milan).

Størstehunden har været på smertestillende medicin samt antibiotika, men går nu fint rundt uden bandage, og er på nedtrapning. Han har klaret det så flot. Eneste problem er at han ikke vil lade Gemalen give ham sok og plastikpose på, når han skal ud at gå. Det er kun Fruen selv der du'r....... Tag den, Gemal!

Snart skal han have taget stingene, og så skulle alt være normalt igen; dog nu en klo mindre.