25. august 2013

Hortensia.

Nyder en dejlig sensommerdag i vores dejlige have. Tidligere på sæsonen var jeg så heldig, at vores lokale trælast havde tilbud på store Hortensiaer i røde/grønne nuancer til 50 kr. stykket, og jeg hapsede straks nogle stykker.
Jeg har aldrig tidligere set lige den slags, og jeg er spændt på om jeg kan få dem til at komme igen næste år.
Formiddagen blev dog lige midlertidigt afbrudt, da vi ikke kunne komme i kontakt med min 88-årige mor via telefonen (der dyttede optaget) og mange tanker farer igennem hovedet i sådan en situation: er hun faldet og har forsøgt at ringe, er hun død osv. osv. Men hun var heldigvis lyslevende; telefonen var bare død, måske på grund af et kabelbrud i nærheden.


24. august 2013

Så vandt jeg :)

I går fik jeg denne meddelelse fra I Love Beauty i min inbox:
 
Kære Gitte, 

Mange tak for din kommentar i konkurrencen om Shu Uemuras fantastiske hårprodukter med olie. Vi har trukket lod blandt de virkelig mange fine kommentarer, og dit navn kom op ad hatten som én af de ti heldige vindere. Tillykke til dig.

Kender ikke produkterne, men glæder mig til at modtage pakken :)

21. august 2013

Byt til nyt .....

Kender du konceptet?
Hvis ikke så se mere på http://swapamok.dk/

Jeg er aldrig stødt på denne side tidligere, men det lyder meget fornuftigt og må undersøges nærmere.

De skriver selv på siden:

SwapAmok er et helt nyt koncept, hvor du kan shoppe nyt tøj for dit eller dine børns brugte tøj uden at skulle have penge op af lommen.

Det er 100% gratis at have en profil på SwapAmok, - og du kan uploade alle de produkter du vil og købe alle de produkter du vil, hvor du alene betaler med dit brugte tøj.

Du har endda mulighed for at købe nyt tøj på kredit for dit brugte tøj, - og du betaler ingen gebyrer eller kreditomkostninger.


Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at du oploader billeder af de produkter du ønsker at komme af med.
 Du får straks et antal shoppepoint for dine produkter ud fra produkternes nypris, stand og alder. 
Så snart du har oploadet billeder af dine produkter kan du shoppe frit blandt alle produkter i vores webshop for dine shoppepoint ud fra dine ønsker og behov.

Du kan også shoppe helt nye produkter for dit brugte tøj: Hver dag lægger vi et sponsorprodukt op på sitet, som du kan købe for dit brugte tøj.

16. august 2013

En formiddag i Rusland

Ferien er ved at være på det sidste, og da vi ikke har været ude at rejse i år (eller har lejet et sommerhus i DK), valgte vi at lave en del ting inde og ude; og der er blevet malet diverse steder, sat et par nye håndvaske op og meget, meget mere.
For at ferien ikke kun skulle dreje sig om fysisk arbejde valgte vi også at tage små ture på Sjælland, og i går gik turen så til Rudolph Tegner's Museum og Statuepark i de smukke, smukke omgivelser i Rusland, som området hedder.
Rudolph Tegners kunst er meget markant og meget iøjefaldende, men jeg var især optaget af de buster han har lavet. Af store kendte værker har han lavet Danserindebrønden, som nu står i Helsingør, samt Finsens monumentet Mod Lyset, der står ved Rigshospitalet.

Området Rusland er enestående, så det skal helt sikkert besøges igen, og denne gang med madkurv og kaffe.

I dag går turen til Garden Living Fair ved Frederiksborg Slot; det er første gang vi skal se den, så vi er begge spændte og meget modtagelige for nye input til hus og have.
Selvfølgelig skal også Café Havehuset, som bl.a. drives af en nær veninde, besøges :-)

13. august 2013

En enestående oplevelse

..... var det at høre Pink Floyd's The Wall i Parken søndag aften. En gavebod af lyd- og billedeffekter som en juleaften. Dvs. lyden var (selvfølgelig) for høj til mine ører, men Gemalen havde været så fornuftig at medbringe 2 par ørepropper; og dem havde vi brug for :)
En 148 meter bred mur bygges langsomt op i løbet af første afdeling, og efter pausen bliver den revet ned, efterhånden som Pink's mareridt rinder ud.
The Wall" blev udgivet i 1979, og i 1989 blev pladen et symbol på nedrivningen af muren, der delte Berlin.
Roger Waters var så venlig at tillade at man måtte tage billeder med mobiltelefon, men uden blitz, så de knipsede billeder er ret mørke.
Inden det hele går i gang.

Nu er det gået i gang.....

Det var en meget spektakulær oplevelse med et stort og imponerende sceneshow. En julegave til Gemalen.

Sidste ferieuge er nu startet .......

7. august 2013

Blogmag

Dagens indlæg er meget kort, for jeg er her kun for at introducere dig til http://blogmag.dk/ som I mine øjne er spændende læsning.
Der er mange gode indlæg samt gode råd om mode og skønhed m.m. 

5. august 2013

Møde med Butterfly og Pinkerton -> opera under åben himmel

Allerførst: tak for julegaven :-)
For dette er nemlig julegaven fra Gemalen og mig til min bror og svigerinde, og ikke mindst vice versa.

Jeg vil ikke sige, at det er en tradition, men det er ved at blive det. Det var anden gang Gemalen og jeg var til opera i Teater Hedeland, og igen var det en enestående oplevelse.
Teater Hedeland skriver selv: 
Opera Hedeland er Danmarks største permanente udendørsscene og danner hvert år ramme om store operaoplevelser. Opsætningerne skabes specielt til teatrets beliggenhed, i det smukke vilde hedelandskab, og det må man sige, det har de ret i!
Vejret artede sig fra sin bedste side omend det var lidt fodkoldt, da klokken nærmede sig midnat; men skidt pyt, for forestillingen var fantastisk. Hvis man ikke er operakyndig, gør man sig selv en tjeneste ved at 1) læse historien bag forestillingen og 2) høre musikken et par gange inden turen til Hedeland.

Handlingen ligner "Miss Saigon" til forveksling, så det er en trist historie; og den kan man læse mere om på Opera Hedelands hjemmeside http://www.operahedeland.dk/

Vi glæder os til næste år.






2. august 2013

Det var tæt på .......

Torsdag aften; til middag hos gode venner; retur til vores by sent om aftenen.
Da vi nærmer os hjemstavnen ligger der pludselig en død hest på tværs af kørebanen, og Gemalen ser "noget" der ligger i grøftekanten. Det at se det store, døde dyr ligge i en stor blodpøl er et grimt, grimt syn, og vi er noget rystede, da vi kører videre. Der er politi på stedet, masser af blå blink, men ingen personer i øvrigt.

Her til morgen kan vi så læse os til, at en hest torsdag aften slap løs fra sin ejer og løb forvildet omkring; og dette ganske, ganske få minutter før vi kom kørende ad samme rute. En bil, en frontal påkørsel: et stk. død hest og en person, der tilsyneladende slap uden større knubs. Hvor heldig kan man være?
Pu, ha; det var tæt på.

1. august 2013

Den gode grød

Ja, jeg ved det godt: det lyder som om det snart er jul, og vi skal have risengrød, men næ nej; det drejer sig om stikkelsbærgrød.
Haven byder lige nu på stikkelsbær, hindbær, solbær, jordbær og ikke mindst morbær. Det er hvert år en kamp at få fat i vores morbær, for fuglene er også helt vilde med dem. Morbær kommer i flere tempi, og der er altid nogle, der er helt sorte og modne, mens andre er på vej til at blive det.
De smager fortrinligt, men skal spises ASAP.
Men tilbage til grøden, for nu skal der altså laves stikkelsbærgrød, på gammeldags manér, så der må Frk. Jensens kogebog vise sig fra sin bedste side.
Og mon man kan komme lidt solbær i grøden også ?