18. januar 2011

Pas på med grøn te.........

Uddrag fra Ugeskrift for Læger:
"Det kan give leverskader at drikke – grøn te
.
Grøn te opfattes normalt som en sund drik med helbredsgavnlige egenskaber. Det er især teens antioxidanter, som menes at have de helbredsgavnlige virkninger. Men dyreforsøg har vist, at teens antioxidanter kan have en leverforgiftende effekt og medføre leverskader. Det forekommer yderst sjældent, men er alvorligt.
Læs en sygehistorie om en kvinde, der blev indlagt med forhøjede levertal, der viste sig at skyldes indtag af 4-6 kopper grøn te dagligt:

En kvindelig patient kom ind med forhøjede levertal, og efter en omfattende udredning viste symptomerne sig at skyldes leverbetændelse.

Den 55-årige kvinde havde i flere uger følt sig træt og utilpas. Hun havde gennem et halvt år dagligt drukket mellem 4-6 kopper grøn te med citrus, købt i et dansk supermarked.
Efter udredningen blev kvinden efterfølgende sendt hjem og bedt om at holde sig fra den grønne te. Efter blot to uger var hendes levertal næsten normale.

Det er de ellers så gavnlige antioxidanter, som udgør en risiko, men det er en reaktion, som forekommer ekstremt sjældent. Det kræver sandsynligvis en vis disponering, før leveren reagerer sådan på grøn te."

Så kan man tænke lidt over den :-)

1 kommentar:

  1. Det lyder da rigtig voldsomt - der er da hvsi mange der lige skal re-vudere deres forbrug af grøn te :-)

    SvarSlet