19. juni 2011

Lazy sunday.

Hov, der nåede jeg ikke længere, kan jeg se. Men det var det, og der blev slappet af efter en hyggelig sammenkomst lørdag.
Lørdagens menu bestod af:

1. Grøn suppe med ærtebruschetta (4 personer):
Til suppen: 3 store porrer, 2 kartofter, 1 løg, 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, 1 liter grøntsagsbouillon, 1 laurbærblad, 2 timiankviste, 2 dl sødmælk, salt og peber, 1 potte brøndkarse, 150 g rejer.
Ærtebruschetta: 100 g ærter, 1 fed hvidløg, 2 spsk. saltmandler, 1 spsk. ekstra olivenolie, salt og peber, 8 skiver flutes.


Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt. Skræl kartofterne, og skær dem i tern. Pil og hak løget.
Varm olien i den gryde og svits porrer, kartofler og løg. Hæld bouillon ved og tilsæt laurbærblade og timiankviste. Det hele skal simre under låg i ca. 20 minutter.
Suppen afkøles og laurbærblade og timiankviste fjernes. Suppen blendes og der tilsættes sødmælk og smages til med salt og peber.

Til bruschettaerne blendes ærter, presset hvidløg, mandler og olivenolie til en pesto-agtig konsistens, som kan smages til med salt og peber. Brødet ristes og toppes med ærtemosen.
Suppen serveres med rejer, brøndkarse og ærtebruschetta.

2. Cæsarsalat med kylling og sprøde fuldkornsstænger (4 personer):
2 kyllingebrystfileter, 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, 2 hjertesalathoveder eller mini-romaine (jeg brugte iceberg og rucola), 50 g parmesan, 1 bakke karse.
Dressing: 1 dl creme fraiche 9%, 2 spsk. mayonnaise, 1 spsk. sød sennep, 1 tsk. grovkornet sennep, 1 lille bundt purløg, salt og peber.
Tilbehør: 4 skiver fuldkornsrugbrød.

Skær kyllingfileter i mindre stykker. Steg dem i olie ca. 3 minutter på hver side, til kødet er mørt. Skyl salaten og tør den. Anret salaten på et fad med kylling og flager af parmesan. Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber, og hæld den over salaten. Top med karse.
Rist brødene og skær dem i stænger.

Dessert: syltede figner, lidt flødeskum og en dejlig kop kaffe fra Nespresso maskinen.

BON APPETIT !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar