31. oktober 2010

Laksetærte med spinat..

Tærtebund:
3 dl mel
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme
Fyld:
250 g røget laks
2½ dl crème fraîche
250 g dybfrossen, hel spinat
1 fed hvidløg
2 æg
1½ dl mælk
smør

Smuldr fedtstoffet i melet og saml med æggeblommen. Pak dejen ind, og lad den hvile køligt i 3o min. Rul dejen ud og dæk bund og sider af en smurt tærteform. Forbag bunden ved 225 grader i ca. 10 min. til den har fået lidt farve.
Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Damp spinaten i lidt smør i en gryde. Pres hvidløget ned i gryden og rør crème fraîche og laksen i. Smag til med peber (laksen er salt) og hæld blandingen i tærteformen. Pisk æg og mælk sammen og hæld over.
Bag tærten midt i ovnen ved 225 grader i 25-35 min. Pas på den ikke bliver for mørk.

Et voila; bon appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar