4. december 2010

Den alternative julefrokost.

Traditionen tro er vi kommet godt i gang med december med afholdelse af vores alternative julefrokost. I dag har vi budt på ristaffel; en ret som vi ikke har afprøvet i mange, mange år, og som blev taget godt imod. Basis var kylling i karry, og kyllingerne var kogt i kokosmælk med kardemomme og kanel, og dertil blev serveret ris og diverse tilbehør med bl.a. pappadums, agurk, rødbede, ananas, kokosmel, rosiner, dadler med bacon osv. osv.
Desserten var en chokoladekrokant med opskrift af Mette Blomsterberg.
Alle gæster havde selv medbragt drikkevarer, og det er faktisk en super måde at gøre det på. Vi havde det vældig hyggeligt, og fik grint en masse, og det gør vi gerne om næste år - første lørdag i december.





Her er opskriften på den indisk inspirerede kylling i karry (frit efter opskrift af Anne Hjernøe):



Kyllingen parteres og brunes godt af på en pande i en blanding af olie og smør.

Karrysauce

  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stort fintskåret løg
  • Ca. 2 spsk. karry
  • ½ hokkaido skåret i tern
  • 1-2 persillerødder alt efter størrelse, skåret i tern
  • 8-10 hele tørrede figner, klippet i strimler
  • 3-4 hele kanelstænger á 5 cm
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 1 ds. kokosmælk
  • Grønsagsfond eller fjerkræfond
  • Maldon salt eller en anden god flagesalt
  • Smuttede hele mandler
Løgene ristes gyldne i fedtstoffet, hvorefter karryen tilsættes og steges godt igennem. Derefter tilsættes hokkaido, persillerødder, figner, kanelstænger og kardemommekapsler. Det hele steges rigtig godt igennem. Derefter hældes kokosmælk og fond på til grøntsagerne er næsten dækkede. Kog til grøntsagerne er helt møre.
Imens brunes kyllingen. Tag kanelstængerne op, og blend grøntsagerne til du har en jævn og cremet sauce, kom kanelstængerne tilbage i saucen og smag den til med lidt salt. Derefter tilsættes kyllingen og mandlerne, et låg lægges på gryden og kyllingen koger i saucen i ca. 50-60 minutter alt efter størrelse.
Spis kyllingen med kogt perlebyg, ris, naan, syltede løg, mangochutney eller hvad du syntes passer godt til.

1 kommentar:

  1. Hej Gitte

    Tak for hilsen på min blog.
    Det lyder som en herlig julefrokost, jeg bliver helt sulten.
    Hilsen Kirsten

    SvarSlet