29. december 2010

Til lykke; det blev en gås.

Og det blev det. Efter at have snakket om det i "1000 år" tog vi os endelig sammen til at prøve gås juleaften (udover flæskestegen) i stedet for and, og det blev en stor succes, som vi gerne gentager næste år. Gåsen (5 kg) blev tilberedt frit efter en Camilla Plum opskrift med superlækker indmad, og da vi endelig satte tænderne i den, var det med stor stor nydelse.
Tilbehøret var det traditionelle: alm. kartofter, brunede kartofler, rødkål samt en dejlig frisk appelsinsalat med granatæble.
Den skal I prøve, og opskriften kommer her:


Appelsinsalat med granatæble (også Camilla Plum):
1 appelsin pr. person

1 helt granatæble
frisk mynte, basilikum, persille og koriander er dejligt grønt til appelsinerne
chilisalt olivenolie.
Skær skallen af appelsinerne og skær dem i skiver.
Arranger skiverne på et smukt fad og drys med granatæblekerner og hakket grønt efter smag.
Drys chilisalt over appelsinerne og væd salaten rigeligt med fed, grøn olivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar